Nykykarjalainen pitoateria

Nykykarjalainen pitoateria

on koottu karjalaista perinnettä kunnioittaen, oman alueen persoonalla höystettynä.

Aterian ehdottomia hittituotteita ovat talon piirootsupussa eli perinneleipomossa valmistetut uunituoreet karjalanpiirakat ja ilomantsilaiset vatruskat.

Ruokailu alkaa karjalaiseen tapaan monipuolisesta alkupalapöydästä, jota koristavat erilaiset kalaisat alkupalat ja runsaat salaatit.

Pääruokana herkutellaan kermakuorrutteisella lohella, sekä uunissa pitkään haudutetulla karjalanpaistilla lisukkeineen. Jälkiruokana nautitaan metsänantimia marjakiisselin muodossa, sekä kahvia ja haudutettua teetä.

Pitoaterian valmistus

 Nykykarjalainen pitoateria katettuna v.2024:

Pitoateria katettuna keväällä vko 10 la 9.3.2024 klo 11:00-15:00 ja vko 12 la 23.3.2024 klo 11:00-20:00 

Toukokuussa sunnuntaisin klo 11:00-15:00

Kesä- elokuussa klo 11:00-16:00 (juhannusaattona suljettu)

Heinäkuussa klo 11:00-18:00

Syyskuussa sunnuntaisin klo 11:00-15:00

Loka- ja marraskuussa näinä ennakkoon ilmoitettuina ajankohtina:

La 19.10. klo 11:00-15:00

La 2.11. klo 11:00-15:00

Hintatiedot v.2024 :
27€/hlö, 13,50€/lapset 5-12 vuotiaat ja alle 5-v veloituksetta.

Ryhmille 25€/hlö
Ryhmän minimikoko 16 aikuista, jossa joka 16. asiakas vapaapaikalla, vapaapaikkoja max. 2 hlö / ryhmä.

Ennakkovaraus ja yhteislasku.

Menu

Pirtin perinneleipomosta

Karjalanpiirakat ja ilomantsilaiset vatruskat munavoin kera

Runsas salaatti- ja alkuruokapöytä

Vihersalaattia ja valkosipulista salaatinkastiketta (M, GL)
Salaattijuustokuutioita (L, GL)
Tomaatti-sipulisalaattia (M, GL)
Kurkkuveneitä (M, GL)
Marinoituja punajuuria (M, GL)
Tilli-etikkakurkkuja (M, GL)
Pikkelöityä punasipulia (M, GL)
Porkkana-puolukkahilloa (M, GL)

Kylmäsavulohta (M, GL)
Sillilajitelma (L, GL)
Pielisen kalajalosteen savusärkeä (M, GL)
Valamon luostarin hapanakaalia (M, GL)
Karjalaista kaalia (L, GL)
Metsäsienisalaattia (L, GL)

 

 

Pääruoka

Uunikermalohta (L, GL)
Karjalanpaistia (M, GL)
Keitinperunoita ja uunijuureksia (M, GL)

Jälkiruoka

Raikasta marjakiisseliä (M, GL)
Kahvia/haudutettua teetä

Ruokajuomat

Menun hintaan sisältyy Hermannin viinitilan mustaviinimarjamehua, perinteistä kotikaljaa sekä vettä.

Tulosta menu tästä

Erityisruokavaliot

VL= Vähälaktoosinen L= Laktoositon M= Maidoton GL= Gluteeniton
Lisätietoja tarjoiltavista annoksista sekä allergioita ja intoleransseja aiheuttavista aineista ja tuotteista saa henkilökunnalta. (EU-asetus 1169/2011) Muutokset menussa mahdollisia.

Valikoimassamme myös paikallisen Hermannin viinitilan kuohujuomia, marjaviinejä sekä liköörejä. Tutustu lisää viinivalikoimaamme täältä.

Nykykarjalainen pitoateria muuntautuu helposti juhlavampaankin tilaisuuteen ja on hyvä vaihtoehto pienille seurueille ja perhejuhlijoille.

Nykykarjalaiseen juhla-ateriaan sisältyy alla mainittu menukokonaisuus, jälkiruoaksi loihditaan täytekakku toiveidenne mukaan, pöytä koristetaan juhlaliinoituksin, pöytäkukkasin ja lautasliinat katetaan pöytään. Vain ennakkotilauksesta saatavilla.

Nykykarjalainen juhla-ateria 35€/hlö, 17,50€/lapset 5-12 v ja alle 5-v veloituksetta.

Nykykarjalaisen juhla-aterian menu

Pyydämme tekemään pöytävarauksen, huomioithan tämän erityisesti sesonkeina.

TIEDOTE: sähköpostimme myynti@parppeinpirtti.fi on tilapäisesti pois käytöstä (22.2.24-->) asiaa selvitetään parhaillaan. Yhteydenotot voi s.postitse laittaa marjo.niiranen@parppeinpirtti.fi

Lisätietoja ja pöytävaraukset sp. myynti@parppeinpirtti.fi

Joulukuussa tarjolla on jouluinen juhlapöytä. Juhlapyhinä (vappu, äitienpäivä ja isänpäivä) ravintola tarjoaa teemaan räätälöidyn menu kokonaisuuden. Katso sesongin menut täältä