Piiroo vai piirakka?

Ilomantsissa vieraillessa ruokapöydässä on lähes aina piiroita, piirakoita tai karjalanpiirakoita. Nimi vaihtelee suvun ja tottumuksen mukaan. Keskeisin oikean piirakan tunnusmerkki on ohut ja rapea kuori. Sanonta kertoo että piirakan ohuen kuoren läpi piti näkemän seitsemän kirkkoa. Karjalanpiirakoiden leviäminen koko Suomen alueelle tapahtui evakoiden asuttamisen mukana toisen maailmansodan jälkeen.

Ilomantsissa piiroita on ollut tarjolla 1600-luvulta asti ja Ilomantsia nimitetään Suomen piirookunnaksi. Parppeinpirtti on ainoa ravintola Suomessa, jossa piiroot valmistetaan asiakkaiden katseiden alla. Tilauksesta järjestyy myös piirookoulu, jossa voit oppia samalla kaulimisen, rypyttämisen ja paistamisen niksit. Tätä aidompia ja maukkaampia piiroita ei muualta saa.


Parppein perinneleipomossa eli piirootsupussa leivotaan riisipiiroita maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin sekä viikonloppuisin aukioloaikojen puitteissa. Isommat määrät suositeltavaa tilata etukäteen.

Joulun aikaan ahkeroimme leipomossa päivittäin välillä 11.-23.12.21. Joulun piiroot on suotavaa tilata etukäteen, sillä kiintiöt myydään nopeasti loppuun.

Riisipiiroot 1€/kpl

Ennakkotilauksesta valmistamme myös peruna- ja ohrapiiroot 1€/kpl, sekä gluteenittomat ja vegaaniset piiroot 1,30€/kpl